Az alkohol kedvező hatású is lehet, de csak mértékkel igyuk

1153
HOZZÁSZÓLÁS:

A méregtelenítésről szóló fejtegetések általában azt állítják, hogy az alkohol veszedelmes dolog, aminek sohasem szabadna a szánkba kerülnie. Csakhogy ez így nem feltétlenül igaz.alkohol1

Az alkohol nem feltétlen káros

Csekély mennyiségű alkoholnak lehetnek bizonyos előnyei. Egy 19 500 fős, spanyol felnőttekből álló csoporton végzett tanulmány szerint azok, akik kis mennyiségű alkoholt isznak, egészségesebbnek és boldogabbnak érzik magukat, mint azok, akik tartózkodnak a szeszes italok fogyasztásától.

A bor például, úgy tűnik, csökkenti a rheumatoid arthritis, vagyis az ízületi gyulladás tüneteit, a szőlőben található antioxidánsok pedig bizonyos védelmet nyújthatnak a rák ellen.

Védő hatását a bor leginkább a szívre és az érrendszerre gyakorolja, mivel elősegíti a vérzsírok csökkenését, ezáltal kisebbé válik a vérrögök és az ütőereken előforduló lerakódások kialakulásának esélye.

Ugyanakkor emeli a „jó koleszterin” (nagy sűrűségű lipoprotein – high density lipoprotein, HDL) szintjét a vérben. Így hát azok az emberek, akik egy-két pohár szeszes italt isznak naponta, hosszabb életre számíthatnak, mint akik egy csepp alkoholt sem engednek meg maguknak.

Ne vigyük túlzásba az alkoholizálást!

Ugyanakkor, ha abból a bizonyos napi egykét pohár italból három vagy még több lesz, a védő hatások nem érvényesülnek többé, és az alkohol támadásba lendül.

Megemeli a trigliceridek (az ártalmas koleszterinek) szintjét a vérben, miáltal az ütőerek falán lerakódások alakulhatnak ki. A lerakódások szűkítik a véredényeket, így a szívnek gyorsabban kell pumpálnia, hogy keringetni tudja rajtuk keresztül a vért. A nagyobb mennyiségű alkohol ahelyett, hogy antoxidánsain keresztül védene a rák kialakulásától, a sejtekben genetikai eltéréseket okozhat, éppen hogy emelve e betegség kockázatát.

1153
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]