A gyümölcskúrák szerepe a máj méregtelenítésében

2590
HOZZÁSZÓLÁS:

Ahhoz, hogy a gyümölcskúrák nagy jelentőségét a máj és epe megbetegedéseknél kellőképpen megérthessük, egy hasonlattal kell élni, amely plauzibilissé, azaz közérthetővé teszi, hogy mily nagy szerepe van a májnak a szervezetben.

A májat, mint az emberi szervezet legfontosabb mirigyét, képzeljük el egy nagy vegyi gyárnak, amelyben azon táplálkozással felvett tápanyagok kerülnek feldolgozásra, amelyek a gyomorból a belekbe jutnak, és a máj révén lesznek feldolgozva, hogy a szervezetben elraktározásra kerülhessenek. Amennyiben a máj nem fejtené ki ezt a vegyi feldolgozást, mérgezné szervezetünket, aminek eredménye, hogy a fehérjehasadási termékek, méreganyagok felszaporodnának. gyumolcsok-01

A máj váladéka, az epe azonfelül a zsírfeldolgozás legfontosabb állomása. Ha az epeelválasztás csökken, ez a zsír feldolgozását hátráltatja, azaz teljesen lehetetlenné is teszi. Ebből következik, hogy a máj és epe-bántalmaknál olyan diétát kell adnunk, amely fehérjét és zsiradékot alig tartalmaz és főleg szénhidrátokból áll. Ezen cukorféléket a szervezet közvetlenül is felhasználhatja és ezek hasadási termékei a májtól szinte semminemű munkát nem kívánnak. Bőséges adásukkal azt is elérjük, hogy a máj raktáraiból az azokban felhalmozott szénhidrátokat nem fogja szükségszerűen felhasználni.

A gyümölcskúrák alkalmazása és a gyümölcsételek fogyasztása a legideálisabb kezelési módja az epe- és máj megbetegedéseknek.

A máj-és epe megbetegedések gyógyításánál a gyümölcskúrák már régen nagy szerepet játszottak. Különösen a szőlőkultúrákat használták és használják nagy előszeretettel. Mivel a máj- és epebajok legnagyobb részének kísérő tünete az idült székrekedés, a gyümölcskúra már a fentebb említett formájában így indirekt módon is behat és a széklet kellő szabályozása az epebeteg közérzetét is már jelentékenyen előnyösen befolyásolja, nem beszélve arról, hogy a rendes székletkiürülés szivattyúhatásánál fogva a meglassult epekiválasztást is fokozza.

Mindenfajta májbetegedésnél, legyen ez sárgaság, avagy epebaj, de akár májzsugor is, a gyümölcskúráknak nagy előnye, hogy a máj, mint legfontosabb anyagcsereszerv munkáját megkímélik/megkönnyítik különös összetételüknél fogva.

A gyümölcsök magas cukortartalma és C-vitamin gazdagsága megkönnyíti a májsejtek munkáját, gyulladásellenesen is hatnak és az ártalmas anyagokat méregtelenítik, amelyek a bélben képződnek és a májba jutnak.

2590
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]