Mit érdemes tudni a szőlőkúráról?

729
HOZZÁSZÓLÁS:

Ősidők óta mint elsőrendű vértisztító ismeretes és használatos a szőlőkúra. A gyümölcskúrák közül ez az egyik legrégibb és a leghíresebb.

A szőlőkúrának egészen sajátságos jótékony hatást tulajdonítanak máj, epekő, székrekedés, emésztési zavarok, tüdőbaj, hólyagbaj, vesebetegségek, köszvény és idegbajok gyógykezelésénél.

Szigorú szőlőkúrát, mint régen, ma már nem végeznek

Akkoriban 21/2-5 kg szőlőt is elfogyasztottak naponta. Bizonyos idő múlva azonban az ilyen megerőltető kúránál emésztési zavarok léptek fel.

Ha azonban kisebb mennyiségben élvezzük a máskülönben kielégítő étkezések mellett, akkor mindenkor csak hasznát látjuk!

Magától értetődik, hogy a szőlőt elfogyasztás előtt alaposan meg kell mosnunk, a magvakat és a szőlő héját pedig köpjük ki, mert ezek székszorulást idézhetnek elő.

Ha szőlőt ettünk, utána öblítsük ki szánkat, mert a szőlő savtartalma megtámadhatja a fogzománcot.

A szőlőkúra alatt kerüljünk minden bélizgalmat okozó ételt és italt!

Mint pl. alkohol, káposzta, hüvelyesek, zsíros ételek és kenyér.

A kúra kezdetén kisebb mennyiségben rendeljünk pl. naponta 1-11/2 kg-ot, és csak fokozatosan emelkedjünk fel napi 2-21/2-3 kg-ra.

A szőlőt étkezés előtt fogyasszuk el, mégpedig az összmennyiség egyharmadát egy órával a reggeli előtt, másik harmadát egy órával ebéd előtt, harmadik harmadát pedig egy órával a vacsora előtt.

Olykor megeshet, hogy a beteg a szőlőt éhgyomorra elfogyasztani nem tudja (merthogy gyomorégést okoz) – Ezekben az esetekben a szőlőt étkezés után kell rendelnünk.

Szőlőkúra elhízás, köszvény, reuma és vértisztítás esetén:

A szőlő igen gazdag bázisban, bőven van benne nátrium, kálium és mészsó. Ezek fokozzák a vér alkáli tartalmát, és csökkentik a vérben a húgysavat.

Szőlőkúra mellett alkalmazhatjuk a vízkúrát is. A kettő mintegy kiegészíti egymást.

A friss gyümölcsöt nagyszerűen pótolhatjuk, különösen télen, az úgynevezett „folyékony gyümölccsel”. Ezalatt édes mustot értünk, tehát a friss gyümölcs tiszta, erjedésnek nem indult nedvét, amely szakszerű elkészítésnél az összes tápsókat és vitaminokat tartalmazza – Tehát egészségügyi szempontból teljesen pótolja a friss gyümölcsöt.

A „folyékony gyümölcs” előnye, hogy a gyümölcs kinyomott nedve nem tartalmazza az emészthetetlen alkatrészeket, a szervezet így tökéletesen “kihasználja”.

729
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]