Hogyan csökkenthetjük a másnaposság kellemetlen tüneteit természetesen?

1080
HOZZÁSZÓLÁS:

A másnaposság valójában mérgezési tünet. Az alkohol összes hatása összeadódik és fájdalmas tüneteket produkál szervezetünkben. Példának okáért minden negyedik pohár alkoholtartalmú ital, amelyet éjjel elfogyasztottunk, hozzávetőleg egy liter folyadékveszteséget jelent a szervezet számára.canstockphoto20712252

Ez kiszáradást okoz, melynek következtében megfájdul a fejünk, fáradtak leszünk és kiszárad a szánk. A másnaposság jele egyben a szervezet alacsony vércukorszintjének is. Normális esetben, amikor alszunk, szervezetünk feltöltődik a májból nyert glükózzal, de alkoholos állapotban májunk csak a méreganyagok feldolgozásával foglalkozik.

Emiatt, amikor másnap felébredünk, vércukorszintünk olyan alacsony, hogy fáradtnak, betegnek érezzük magunkat és szédülünk, sőt, remegést is érezhetünk. Ráadásul az alkohol égeti a gyomorfalat, ez okozza az émelygő érzést.

A rossz hírek után egy jó hír: bár öt perc alatt nem tudjuk eltüntetni az összes kellemetlen tünetet,de jelentős mértékben felgyorsíthatjuk szervezetünk regenerálódását.

Természetes megoldások másnaposság ellen

A természetes terápiák és gyakorlatok rendbe hozzák szervezetünket egy-egy kilengés után, és beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát is.

AROMATERÁPIA

Kezdjük valami olyannal, ami eléggé felélénkít ahhoz, hogy további terveinket át tudjuk gondolni. Bebizonyosodott, hogy a levendulaolaj hatására tíz perc alatt csökken a vérnyomás, és a másnaposság elleni olajok is hasonló gyorsasággal hatnak.

A legjobb másnaposság elleni keverék 2 csepp édesköményolajból és 2 csepp borókaolajból áll, amit inhalálva kell használni. Célravezető lehet a rózsaolaj is: már a régi rómaiak is alkalmazták a másnaposság leküzdésére, mivel biztosítja a szervezet egyensúlyát és nem okoz hasmenést, tehát nem vezet további kiszáradáshoz.

Keverjünk össze 2 cseppet hordozóolajjal, és dörzsöljük be vele a két kezünket, különös figyelmet szentelve a fejfájást csökkentő akupresszúrás pontnak, ami a hüvelykujj és a mutatóujj közötti területen van (terhesség esetén ezt az olajat ne alkalmazzuk).

JÓGA

Az aromaterápia remélhetőleg sikeresen csökkentette fizikai tüneteinket, így joggal számíthatunk szervezetünk öngyógyító mechanizmusára. Sokan esküsznek a mozgás másnaposságűző jótékony hatására is. Ez elsősorban az endorfinfelszahadulásnak köszönhető, ami csökkenti a fejfájást, ugyanakkor folyadékvesztéssel is jár, így a gyors segítség helyett akár még rosszabbul is érezhetjük magunkat tőle.

Hasonló a helyzet a szaunázással is, mert az izzadással ugyan méreganyag távozik a szervezetből, de a másnaposság ellen mégsem igazán jó.

Ehelyett érdemesebb kipróbálni a jóga hatását. Ha kevésbé komolyak a tüneteink, végezzük el az egyszerű jógagyakorlatsort, de ha nagyon szenvedünk, akkor ne ezt csináljuk. Inkább vegyünk fel egy rendkívül egyszerű, kucorgó pózt, ami fokozza a keringést és segít az alkohol lassú eltávolításában.

MAGZATI PÓZ

  • Helyezkedjünk el térdelésben, és üljünk a sarkunkra. Lélegezzünk lassan és mélyeket.
  • Derékból, lassan hajoljunk előre, és arcunkkal érintsük meg a padlót (ha nem érjük el, tegyünk kispárnát a fejünk alá). Arcunkat balra fordítsuk. Karjainkat pihentessük a testünk mellett.
  • Lélegezzünk mélyeket, ezzel segítjük szerveinket a méregtelenítő folyamatok beindításában.
  • Addig maradjunk ebben a helyzetben, amíg kényelmesnek érezzük.
  • Befejezésül emelkedjünk lassan a kiinduló helyzetbe.
1080
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]